Autor Wątek: Pilnie potrzebna pomoc Przychodnia Okulistyczna  (Przeczytany 794 razy)

Redman

• Newbie
  • *
Pilnie potrzebna pomoc Przychodnia Okulistyczna
« : Wrzesień 04, 2010, 11:23:11 am »
Witam :)
mam gorącą prośbę czy mógł by mi ktoś pomóc w takiej sprawie:
W latach 1960 - 1980 moja mama leczyła się u okulisty w przychodni przy szpitalu. Przychodnia znajdowała się po drugiej stronie ulicy od szpitala ( na przeciwko szpitala). Czy ktoś wie czy ta przychodnia jest tam nadal ? czy została przeniesiona ? jak została to gdzie ? Czy ktoś ze starszych użytkowników wie moze jaki tam lekarz okulista stacjonował ( chodzi mi o nazwisko) ? potrzebuje papiery z tamtych lat dla mamy. Czyli będę musiał i tak tam przyjechać jestem z pomorza więc mam kilkaset kilometrów do zrobienia przed przyjazdem chce się zorientować gdzie co i jak żeby nie jeżdzić kilka razy.
hmm.. ciekawe czy będą te papiery czy leżą gdzieś w archiwum.
Bardzo dziękuje za każdą odpowiedz
Pozdrawiam

Urząd Miejski

• Administrator
  • Full Member
Odp: Pilnie potrzebna pomoc Przychodnia Okulistyczna
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 17, 2010, 11:29:49 am »
Szanowny Panie,
z uzyskanych przez nas informacji wynika, że ma Pan niewielkie szanse, by zdobyć poszukiwane przez siebie informacje. W przeszłości kartoteki szpitalne były archiwizowane przez 10 lat, a obecnie - nie dłużej niż 20. Szczegółowsze informacje w tej sprawie uzyska Pan w Archiwum Zespołu Opieki Zdrowotnej w Wągrowcu - centrala tel: 67 26 81 500

abetula

• Newbie
  • *
Odp: Pilnie potrzebna pomoc Przychodnia Okulistyczna
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 18, 2010, 17:34:47 pm »

Witam

Owszem to nie jest prosta sprawa, ale nie zawsze należy szybko rezygnować.
Trzy lata temu także poszukiwałam dokumentacji, wówczas była ona przeniesiona  z przychodni przy ul. Kościuszki do archiwum na terenie Szpitala przy tej samej ulicy.
Dokumentacja pochodziła ze wczesnych lat 80-tych, udało się odnaleźć.
Jeśli chodzi o lekarzy okulistów, którzy wówczas tam przyjmowali, to nie mam pewności, ale najprawdopodobniej był to dr T. Nowak lub pani dr Wójcik.