Autor Wątek: Budowa aquaparku w Wągrowcu  (Przeczytany 4580 razy)

gosia50020

• Newbie
  • *
Odp: Budowa aquaparku w Wągrowcu
« Odpowiedź #15 : Luty 18, 2010, 20:16:12 pm »
Bardzo mi sie podoba nazwa "Aquapark Wągrowiec" przynajmniej nazwa związana jest z Wągrowcem. I serdecznie popieram tą inwestycję, bo przynajmniej coś się dzieje. Nie mogę się już doczekać kiedy aquapark powstanie.

delikt

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #16 : Luty 24, 2010, 13:16:43 pm »
I wyszło na moje. Władze postanowiły, obywatele maja sie cieszyć, lub nie wypowiadać. Co by sie stało, gdyby nazwa brzmiała "Aquapark XXX Wągrowiec" lub "w Wągrowcu"?

Widać, że pisze to ktoś, kto nie ma pojęcia! Miasto powołało Spółkę, która buduje już Aquapark, Spółkę która ma już nazwę Aquapark Wągrowiec Sp. z o.o.! Trzeba było o tym myśleć w grudniu 2008 roku, kiedy Spółka miała powstać a nie teraz kiedy Spółka już ponad rok działa i budowa w toku.

tomborlew

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #17 : Luty 26, 2010, 13:20:39 pm »
Nazwy własnej wprowadzić nie można. Przekracza to możliwości umysłowe władz miasta i niektórych internautów.
Miasto powołało spółkę o nazwie .......
I co z tego ? Znam jedną wielkopolską spółkę - pełna nazwa - Kolejowy Klub Sportowy Lech Poznań Spółka Akcyjna.
Nazwa zwyczajowa - KOLEJORZ.
Można było ?

Jacek

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #18 : Marzec 01, 2010, 20:47:03 pm »
Nazwy własnej wprowadzić nie można. Przekracza to możliwości umysłowe władz miasta i niektórych internautów.
Miasto powołało spółkę o nazwie .......
I co z tego ? Znam jedną wielkopolską spółkę - pełna nazwa - Kolejowy Klub Sportowy Lech Poznań Spółka Akcyjna.
Nazwa zwyczajowa - KOLEJORZ.
Można było ?

A czy ktoś Tobie zabrania nazwania Aquapark Wągrowiec według własnego uznania? Być może za kilka lat, wśród mieszkańców, funkcjonować będzie inna nazwa, ale formalnie to nadal będzie Aquapark Wągrowiec. Tak samo jak KKS Lech... to nie zarząd, a kibice wymyślili zwrot "Kolejorz" i to na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo zanim powstała Spółka Akcyjna. Twój przykład jest tu kompletnie nietrafiony.